[ Odevi.Org ]

  • 
  • 
  • 


2
Okunma
468
Cevap
1
Soru :

İşlem önceliği soruları

9. Sinif
Bölüm: Matematik
Durum: Çözüldü
Tarih: 1 yıl önce
0 kişi takip ediyor

Cevap Ver

Verilmiş Cevaplar


En İyi Cevap
1



1 yıl önce # Cevap : 1) 20:10.2 işleminin sonucu kaçtır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

2) 50:5+5 işleminin sonucu kaçtır?

A) 5 B) 10 C) 15 D) 20

3) (45-15.2):3 işleminin sonucu kaçtır?

A) 45 B) 20 C) 10 D) 5

4) 100+20.4-180 işleminin sonucu kaçtır?

A) 0 B) 50 C) 100 D) 150

5) 2³+8:2 işleminin sonucu kaçtır?

A) 8 B) 12 C) 16 D) 20

6) (25-16+1).5 işleminin sonucu kaça eşittir?

A) 40 B) 45 C) 50 D) 55

7) 88:(8+3)+6-2.2 işleminin sonucu kaçtır?

A) 10 B) 15 C) 21 D) 24

8) 30:5.3+5-7 işleminin sonucu kaçtır?

A) 0 B) 16 C) 23 D) 43

9) (3³+2²+1¹).2 işleminin sonucu kaçtır?

A) 64 B) 32 C) 16 D) 8

10) (100-2.3+8:4):4 işleminin sonucu kaçtır?

A) 21 B) 22 C) 23 D) 24

İşlem Önceliği Konu Testi Cevap Anahtarı: 1-D 2-C 3-D 4-A 5-B 6-C 7-A 8-B 9-A 10-D

Sunum İçeriği

2286007175500-114300762000-110490254000
0 kişi beğendi

Benzer Sorular



Hareket Dökümü

Online Üyeler

Ayarlar
Bu bölüm hazırlanıyor..

Birşey Unutmadın mı ?

Bizi sonra tekrar bulmak için sitemizi aşağıdan beğenmelisin