[ Odevi.Org ]

  • 
  • 
  • 


79
Okunma
17957
Cevap
4
Soru :

9. Sınıf Fizik Tuna Matbaa Yayınları Sayfa 58 59 60 61 cevapları

9. Sınıf Fizik Tuna Matbaa Yayınları Kitabı Sayfa 58 59 60 61 soru ve cevapları
Bölüm: Fizik
Durum: Çözüldü
Tarih: 2 yıl önce
3 kişi takip ediyor

Cevap Ver

Verilmiş Cevaplar


En İyi Cevap
66



2 yıl önce # Cevap : 2. Ünite Değerlendirme Çalışmaları (Sayfa 58 59 60 61)
A Bölümü 
1. hacim
2. öz kütle
3. kesit alanı
4. birbirini tutma
5. yüzey gerilimi

B Bölümü
1. D
2. E
3. B
4. C
5. D
6. B
7. A
8. C
9. C
10. B
11. E
12. B
3 kişi beğendi
11 ay önce bunlar kesin net doğrumu
2 yıl önce rica ederim.. işine yaradıysa sağ facede paylaş ki çok daha fazla cevap paylaşalım burada
2 yıl önce çok güzel cevap yaptın.
43



2 yıl önce # Cevap : A. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerleri, verilen sözcük ve sözcük gruplarından uygun olanları ile tamamlayınız.
"yüzey gerilimi, kesit alanı, hacim, öz kütle, kohezyon"
1. Kütle ve HACİM maddenin ortak özellikleridir.
2. Bir maddenin birim hacminin kütlesine ÖZKÜTLE adı verilir.
3. Bir maddenin dayanıklılığı KESİT ALANI ve hacmine bağlıdır.
4. Maddeyi oluşturan tanecikler arasında çekim kuvveti vardır. Bu kuvvete BİRBİRİNİ TUTMA denir.
5. Sıvıların yüzey alanını küçülterek bir zar gibi davranma özelliğine YÜZEY GERİLİMİ denir.

B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneklerini bulunuz.
1. Kuyumcudan satın alınan bir bileziğin kaç ayar olduğunu tespit etmek için aşağıdakilerden hangisinin tek başına bilinmesi yeterlidir?
A) Kütle B) Hacim C) Şekil D) Öz kütle E) Renk

2. I. Her maddenin kütlesi ve hacmi vardır.
II. Uluslararası birim sisteminde (SI) kütle birimi gram, hacim birimi santimetreküptür.
III. Sabit sıcaklık ve basınçta bir maddenin kütlesinin hacmine oranı daima sabittir.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) Yalnız III E) I ve III

3. Aşağıdakilerden hangisi kütle birimi değildir?
A) Kilogram B) Metreküp C) Gram D) Miligram E) Ton

4. Aşağıdaki grafiklerden hangisi basınç ve sıcaklık gibi koşulların sabit olduğu ortamda bir cismin kütlesi ile hacmi arasındaki ilişkiyi göstermektedir?

5. Kütle ve hacim arasında nasıl bir ilişki olduğunu araştıran
öğrenci grubunun yaptığı ölçümler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:
A sutunu
100
150
250
200
300

B sutunu
120
180
?
240
360

Tabloda “?” işareti bulunan yere aşağıdakilerden hangisinin yazılması gerekir?
A) 100 B) 120 C) 260 D) 300 E) 320

6. Aşağıdakilerden hangisi maddenin plazma hâli ile ilişkilidir?
A) Su buharı B) Floresan lamba C) Buz D) Su E) Atmosferi oluşturan gazlar

7. Aşağıdaki grafiklerden hangisi basınç ve sıcaklık gibi koşulların sabit olduğu ortamda bir cismin öz kütlesi ile hacmi
arasındaki ilişkiyi göstermektedir?

8. Aşağıdakilerden hangisi sıvılarda yüzey gerilimi ile ilgilidir?
A) Bir kapta bulunan suya batırılan küçük çaplı cam boruda su seviyesinin kaptaki su seviyesinden yüksekte olması
B) Bir kapta bulunan cıvaya batırılan küçük çaplı cam boruda cıva seviyesinin kaptaki cıva seviyesinden aşağıda olması
C) Yaprağın üstündeki su damlacığının küre şeklinde olması
D) Pencere camındaki yağmur damlacıklarının düşmeden cam yüzeyinde durması
E) İspirto ocağındaki ispirtonun fitilde yükselmesi 

9. Aşağıdaki tabloda aynı cins maddeden oluşan farklı cisimlerin kesit alanı ve hacim değerleri verilmiştir.
K 20 100
L 5 50
N 30 100
M 10 50
0,2
0,1
0,3
0,2
Madde Kesit Alanı (cm2) Hacim (cm3)
Kesit Alanı
Hacim
Cisimlerin, dayanıklılığı en büyük olandan en küçük olana
doğru sıralaması hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) K = M > K > N B) K > L = N > M
C) N > K = M > L D) L > N > K = M
E) L > K > N = M

10. Aşağıdakilerden hangisi plazma hâlindeki maddenin özelliklerinden biri değildir?
A) Tanecikleri öteleme hareketi yapabilir.
B) Manyetik alandan etkilenmez.
C) Sıkıştırılabilir.
D) Mıknatıs etkisi gösterir.
E) Elektrik akımını iletir.

11. Saf suyun yüzey gerilimi ile ilgili ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
I. Sıcaklık artırılırsa yüzey gerilimi artar.
II. Suya tuz ilave edilirse yüzey gerilimi artar.
III. Suya deterjan ilave edilirse yüzey gerilimi azalır.
A) Yalnız I B) I ve II C) Yalnız II D) I ve III E) II ve III

12. Çamaşır yıkama sırasında sıcak su ve deterjan kullanılması çamaşırın kirlerden arındırılmasını kolaylaştırır.
Bu durum aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri ile ilişkilidir?
I. Su molekülleri arasındaki kohezyon kuvveti azalır.
II. Suyun yüzey gerilimi azalır.
III. Su ve çamaşır arasındaki adezyon kuvveti azalır.
A) Yalnız I B) I ve II C) Yalnız II D) II ve III E) Yalnız III
2 kişi beğendi
2 yıl önce rica ederim :)
2 yıl önce teşekkür ederim
1



2 yıl önce # Cevap : Meraba yenıyım bana yardımcı olursanız sevinirim
0 kişi beğendi
2 yıl önce hangi konuda yardım istiyorsun..
-9



2 yıl önce # Cevap : VAY KOPYACI VAY
0 kişi beğendi

Benzer Sorular



Hareket Dökümü

Online Üyeler

Ayarlar
Bu bölüm hazırlanıyor..

Birşey Unutmadın mı ?

Bizi sonra tekrar bulmak için sitemizi aşağıdan beğenmelisin